Kastamonu’dan Hacca giden Hacıların yakınları, Mina’da meydana gelen izdiham sonrasında umutlu bekleyişleri sürüyor. Hacıların yakınları, kayıp hacılardan gelecek umutlu haberi beklemeye başladı.
Suudi Arabistan’ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında bulunan Mina’da 24 Eylül 2015 Perşembe günü çıkan izdihamda Yozgat’tan Sahure Çoşkun (70) ve Cemay Nur Bozkurt (68) olay yerinde hayatlarını kaybederken, Yozgat’tan İsmail Aslan (64) ve Şengül Aslan (63), Satılmış Gençel (74), Kastamonu’dan giden hacılardan şirket görevlisi Enver Karaküllah (55), Hikmet Çapar (78) ve İsmail Muzır’dan (77) henüz haber alınamıyor.
Yaşanan faciada Kastamonu’dan hacca giden şirket görevlisi Enver Karaküllah (55), Hikmet Çapar (78) ve İsmail Muzır’dan (77) henüz haber alınamıyor. Hacıların yakınları ise, kayıp hacılardan gelecek haberleri umutla beklemeye başladı.
Kastamonu’nun merkeze bağlı Başören köyünde ikamet eden kayıp Hacı İsmail Muzır’ın oğlu Aziz Muzır, Kurban Bayramı’nda büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Babamdan gelecek haberi bekliyoruz. Televizyon ekranında olayları takip ediyor, telefondan da sürekli haber gelecek diye bekliyoruz. Çok üzüntülüyüz” dedi.
7 yıl önce hacca gitmek için yazıldıklarını söyleyen Aziz Muzır, “7 yıldın bekliyorlardı. Beklerken en sonunda Allah nasip etti bu yıl çıktı. Fakat hacca gittiler ama bu seferle bu olay yaşandı. Şu anda babam kayıp, iyi haberlerini bekliyoruz” diye konuştu.
Sürekli yetkilileri aradığını fakat bir sonuç elde edemediğini ifade eden Aziz Muzır, “Sürekli yetkilileri arıyorum ama bize, ‘bulunacak’ diyorlar fakat hastanede veya şurada gibi herhangi bir bilgi vermiyorlar. Biz, hep kendi imkanlarımızla kendi aramalarımızla, konsoloslukları aramalarımızla haber almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Babası İsmail Muzır ile birlikte şirket görevlisi Hacı Enver Karakülah ve Hikmet Çapar isminde bir bayanın hala kayıp olduğunu aktaran Aziz Muzır, “Babam ile birlikte annemde hacca gitmişti, Allah’a şükür annem iyi, bir sıkıntısı yok. Annemle telefonla görüyorum, bir sıkıntısı olmadığını söylüyor. Annem, bize babamızı soruyor, bizde annem endişelenmesin diye ‘hastanede, durumu iyi’ diyoruz. Ama babamın kayıp olmasından dolayı üzgünüz” ifadelerini kullandı.
Aziz Muzır, şöyle konuştu: “Babam, hacca giderken bana buraları emanet etti. Biz gidiyoruz dedi. Bizde, gülü gülü gidip gelmeyi nasip etsin baba dedim ve gönderdik. Şimdide yollarını bekliyoruz, gelecek haberlerini bekliyoruz. Tüm yetkililerden yardım bekliyoruz, bizleri aramalarını bekliyoruz, bize verecekleri güzel haberlerini bekliyoruz”
Babasının sağ veya ölü olduğu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını anlatan Aziz Muzır, şöyle devam etti: “Sağ veya ölü oldukları hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz ama sağ veya ölü bir şekilde haberlerini bekliyoruz artık. Cenabı Allah’ın yazısı, ölümden bizim için ama illa haberlerini bekliyoruz. Başka bir şey istemiyoruz”