Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şube Başkanı Enes Şenol, “Mekke’nin Fethi Gecesi” programı hakkında açıklamada bulundu.
AGD Şube Başkanı Enes Şenol, Mekke’nin fethinin 1384. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirecekleri “Mekke’nin Fethi Gecesi” programı hakkında açıklamada bulundu.
Enes Şenol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Mekke şehirlerin anası, Mekke’nin fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonraki fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs’ün, Endülüs’ün, Anadolu’nun ve İstanbul’un fethi, Mekke’nin fethinin şuuru ve heyecanı ile gerçekleşmiştir. İslam rahmet ve merhamet medeniyetidir. Mekke’nin fethi, medeniyetin ve insan haklarının ne olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Çünkü Mekke; savaş değil, barışla gönüllere açılan bir kapı olmuştur. Bilindiği üzere Anadolu Gençlik Derneği olarak yıllardır, Türkiye’nin tüm illerinde ve birçok ilçede “Mekke’nin Fethi Gecesi” programları düzenliyoruz. Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz bu programlar aracılığıyla Mekke’nin fethedilişinin mana ve heyecanını tüm insanlarımıza aktarmak gayretindeyiz. Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şubesi olarak, geçtiğimiz senelerde yapmış olduğumuz programlara Zonguldak halkının yoğun bir ilgisi olmuştur. Bu yıl ki programımıza da halkımızın ilgisinin artarak devam edeceğini bekliyoruz.31 Aralık 2014 Çarşamba akşamı, saat 19.00’de, Acılık Mevkiindeki Zonguldak İl Müftülük Binası Konferans Salonunda düzenleyeceğimiz ve konuşmacı olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Macit Demirer ve Etyopyalı Shemsu Omer Husseyn’in katılacağı programda, Kur’an ziyafeti, sinevizyon gösterileri ve tasavvuf müziği konseri yer alacak. Gecede ayrıca, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Sınavında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenecek. Ücretsiz olan programa tüm Zonguldak halkımızı davet ediyoruz.”