Erciyes Üniversitesi ve Kuzey Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi arasında geçtiğimiz aylarda yapılan iş birliği protokolü kapsamında iki üniversite arasında bilimsel konferanslar verilmeye başlandı.
Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kök Hücre ve Yaşlanma Biyolojisi alanında akademik çalışmalar yapan Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu’nda araştırmacı akademisyenlere kanser hücreleri hakkında seminer verirken, Yakın Doğu Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussen’de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda astım ve obezite hakkında eğitim semineri verdi.
Erciyes Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Nedime Serakıncı; “İki kurum arasında araştırma merkezlerini ve araştırmacıları birleştirerek, birlikte ortak projeler yapılmasını amaçlayan iş birliği protokolünün ilk ayağını oluşturmak üzere buradayız. Erciyes Üniversitesi’nin hem kampüs hem de teknolojik alt yapısından çok etkilendim. Eğitim hayatını Danimarka’da geçiren biri olarak, gelişmiş bir ülke olan Danimarka’da gördüklerimin aynısını bu üniversitede de görüyorum. Erciyes Üniversitesi’nin imkanları imrendirir derecede iyi durumda. Burada olmaktan mutluluk duydum.” dedi.
Erciyes Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halit Canatan iki üniversite arasında imzalanan protokol hakkında bilgi vererek; “İmzalanan protokol kapsamında bugün Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden misafirimiz var. Ümit ediyoruz ki bu bir başlangıç olur. İki Üniversite arasında yapılacak olan bilimsel çalışmaların hem Kuzey Kıbrıs hem de Kayseri açısından önemli olacağına inanıyoruz.” dedi.
İki üniversite arasında yapılan protokol gereği önümüzdeki yaz mevsiminde Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bazı öğrenciler Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde staj yapmaya gelecek.