Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısı geride kalırken, lider Fenerbahçe kendi evinde rakiplerine geçit vermedi. İkinci sırada bulunan Beşiktaş ise deplasmanda rakiplerine üstünlük sağlıyor.
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Galatasaray’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz ile Akhisar Belediyespor’un yunan golcüsü Theofanis Gekas attıkları 11 gol ile gol krallığında kıyasıya yarışıyor. Balıkesirspor 27 sarı kart ile en centilmen takım olurken, en hırçın takımı ise 35 sarı, 7 kırmızı kart ile Beşiktaş oldu.
FENERBAHÇE SARACOĞLU’NDA KRAL
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Fenerbahçe kendi evinde oynadığı 9 karşılaşmanın 8’inde galip ayrılarak rakiplerine kendi evinde geçit vermedi. Galatasaray, Kasımpaşa ve Mersin İdmanyurdu kendi evlerinde oynadıkları karşılaşmalardan 5’inde rakiplerine üstün gelen takımlar oldular.
Akhisar Belediyespor, Balıkesirspor, Eskişehirspor, Sivasspor ve Suat Altın İnşaat Kayserispor Süper Lig’de kendi evinde en az galip gelenler takımlar oldular.
DEPLASMAN GALİBİ BEŞİKTAŞ
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmadan 7’sini kazanırken, 1 kez de berabere kalarak deplasmanda en çok galip gelen takım oldu. Galatasaray deplasmanda rakiplerine 6 kez üstünlük sağlarken, Bursaspor deplasmanda 4 galibiyet aldı. Torku Konyaspor ise deplasmanda hiç galibiyet alamayan takım oldu.
GOL KRALLIĞINDA BURAK YILMAZ VE GEKAS YARIŞIYOR
Galatasaray’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, 11 kez rakip kaleyi havalandırırken, Akhisar Belediyespor’un yunan golcüsü Theofanis Gekas da 11 kez rakip ağları havalandırarak gol krallığında yarışıyorlar. Bursaspor futbolcusu Fernandao 10 kez gol sevinci yaşarken, Trabzonspor’un yıldız futbolcusu Cardozo ise 9 kez ağları havalandırdı.
İLK YARIDA TOPLAM 389 GOL OLDU
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında toplam 389 gol oldu. En çok golü 37 gol 7. haftada olurken, 3. hafta 16 gol ile ligin ilk yarısında en az gol atılan hafta oldu.
738 SARI KART, 32 KIRMIZI KART ÇIKTI
Ligin ilk yarısında hakemler toplam 738 kez sarı kartına başvurdu. 3. ve 12. haftalar 55 sarı kartla en çok kartın çıktığı haftalar olurken, ilk haftada ise 37 kart çıktı.
Süper Lig hakemleri ilk yarı boyunca 32 kez kırmızı kartına başvurdu. Lig’in 7, 8 ve 13. haftalarında 4 kırmızı kart çıkarken, ilk yarının ilk ve son haftalarında 1’er kırmızı kart çıktı.
Spor Toto Süper Lig’de görev alan hakemler sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı 588 sarı kart gösterdi.
EN CENTİLMEN TAKIM BALIKESİRSPOR
Bu sene lige çıkan ve ilk yarısını son sırada tamamlayan Balıkesirspor 27 sarı kartla en az kart gören takım oldu. Ligin en hırçın takımı ise 35 sarı kart, 7 kırmızı kart ile Beşiktaş oldu.