Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Hipodromu'nda yarışta 'İstanbul Kızı' adlı atının birinci gelmesi için bayıltana kadar kamçılayan jokey Hışman Çizik'e, 'hatalı kamçı kullandığı' gerekçesiyle 295 lira para ve 15 gün ata binmeme cezası verildi.
Şanlıurfa Hipodromu'nda çarşamba günü yapılan yarışlarını seyredenler, dramatik bir olaya tanık oldu. 3’ncü Koşu'da jokey Hışman Çizik yarışı birinci bitirmek için atı 'İstanbul Kızı'nı, sürekli kamçıladı. 'İstanbul Kızı' kırbaç altında aşırı efor sarf ettiği için finiş çizgisini dördüncü sırada geçti ve bir anda yere yığıldı.
Finişi geçtiği için sahibine 2 bin lira kazandıran 'İstanbul Kızı' yerden kalkamayınca getirilen at taşıma aracıyla revire götürüldü. Boyun kısmı ve ayaklarında yaralanan 'İstanbul Kızı', harada tedaviye alındı.
Sağlığının iyi olduğu belirtilen 'İstanbul Kızı' veterinerlerce kontrol altında tutulurken, sahibinin kent dışında olduğu ve açıklama yapacağı belirtildi.
JOKEY CEZA ALDI
Türkiye Jokey Kulübü Televizyonu’nda yayınlanan görüntüleri tekrar tekrar izleyen Mahalli Komiserler Kurulu, jokey Hışman Çizik'in hatalı kamçı kullandığını saptadı. Bunun üzerine jokey Hışman Çizik’e yönetmelikler gereği 295 lira para cezası ile 15 gün süreyle ata binmeme cezası verildi.
Kamçısını kural dışı kullanan jokey Hışman Çizik’in yarışta ata yaptığı davranış, Türkiye Jokey Kulübü raporuna da yansıdı. Hakem raporunda "6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun'un 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliği'nin 117/1 maddesi gereğince 295 lira (4B-1) para cezası verilmiştir" ifadeleri yer aldı.