Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da ikinci yarı öncesinde, maçların oynandığı İnönü Stadı’nda zemin iyileştirme çalışmaları yapıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Mali İşler ve Stat Sorumlusu İlyas Karaca, zeminin iyileştirilmesi için gerekli bakımın yapıldığını ve istedikleri sonucu aldıklarını belirtti.
2. Lig Beyaz Grup’ta 5. sezonunu geçiren Yeni Malatyaspor’un her kış mevsiminde karşısına çıkan zemin sorununu ortadan kaldırmak için lokal müdahalelerde bulunduklarını kaydeden Karaca, “İnönü Stadı’nın zemini oldukça yorgun. Tabi artık son dönemini yaşıyor emektar stat. Bundan dolayı komple bir zemin değişimi yapılamıyor. Biz de son yıllarda yaşanan sorunları göz önüne alıp, zemini devre arasında kapsamlı bir şekilde elden geçirdik. Malatya’da havaların iyi gitmesini fırsat bilip, ara ekim yaptık. Bunun yanında, danaburnu olarak bilinen çimenin düşmanı haşerat için ilaçlama yapıldı. Çimenlerin güçlenmesi için de gübreleme yapıldı. Bu çalışmaların ardından zeminin iyileşmesi adına ortaya çıkan sonuç olumlu diyebiliriz. 1 ay öncesine göre İnönü Stadı’nın zemini şu an daha iyi durumda” ifadelerini kullandı.