Bolu Valisi Aydın Baruş, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170’inci Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Vali Baruş,zor şartlar altında ve özverili bir şekilde çalışan emniyet teşkilatına teşekkür etti.
Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, emniyet çalışanları, emekli polis memurları ve şehit polis yakınlarının katıldığı yemek Bolu Dağı Polis Evi’nde düzenlendi. Vali Baruş, konuşmasında Emniyet mensuplarının vatandaşın canını, malını ve namusunu koruyan son derece önemli bir görev yaptıklarını belirterek, “ , “Sizler vatandaşımızın canını, malını ve namusunu emanet ettiği yegâne kimselersiniz. Yapmış olduğunuz bu iş ancak manevi bakımdan değeri bilinebilecek bir iş. Emniyet mensuplarımız zor şartlar altında çalışıyor. Gerektiğinde 24 saat gerektiğinde 48 saat vatanımıza hizmet etmek için eşini, çocuklarını terk ederek çalışıyorlar. Bu vesile ile emniyet mensuplarımızın eşlerine, çocuklarına bu fedakârlıklarından dolayı bütün Bolulular adına çok teşekkür ediyorum. Bu teşkilatımızdan emekli olup da burada bulunan çok değerli büyüklerimize, değerli eşlerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerin değerli çabaları olmasaydı bugün insanlarımız rahat ve huzur içinde yataklarında uyuyamayacaklardı” dedi.
“NE ZAMAN BİR SIKINTINIZ OLURSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR”
Vatan millet hizmeti uğrunda şehit olan polislere de Allah’tan rahmet dileyen Vali Baruş, “Diğer taraftan vatan millet hizmeti uğrunda hayatlarını kaybetmiş, canlarını siper ederek milleti memleketi her şeyinden aziz bilmiş tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Bilhassa burada yemekte bulunan ve Ağrı ilinde 1993 yılında şehit olan Halis Çınar kardeşimizin eşine Nursel Çınar hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum. Her zaman sizlerin yanındayız, sizin ailenizden birer ferdiz. Ne zaman bir sıkıntınız olursa başımızın üstünde yeriniz var. Sizlere yardımcı olmaktan onur duyarız. Bizleri bu akşam aranıza kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.