Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın koordine ettiği gıda denetim ekipleri; Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçe belediyeleri ile birlikte okul kantinlerinde denetim yaptı.
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın koordine ettiği gıda denetim ekipleri; ilk olarak Selahattin Eyyubi Lisesi’nde inceleme yaptı. Kantindeki tüm gıda ve tüketim malzemelerini inceleyen ekipler, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, gıdaların ambalajları, gıdaların hazırlandığı tezgâhların malzemeleri ve ürünlerin son kullanma tarihini inceledi.
Kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler de yapan ekipler, özellikle doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan içecekler ile kızartma ve cipslerin satışlarının yapılmaması, çiğ et ve ürünlerinin hiçbir şekilde bulundurulmaması, bunların yerine süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyvelerin bulundurulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Gıda denetim ekipleri, birçok okulun kantinlerinde yaptıkları incelemeler sonrası, bir sonraki hafta yine aynı kantinleri denetleyerek, uyarılara uymayan kantinlere cezai müeyyide uygulayacak.