Ziraat Türkiye Kupası Son 16 maçında Kayserispor, Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayserispor’u tebrik ederek, “Turu hak ederek geçtiler. Biz ortaya oyun koyamadık. Karma bir kadro ile buraya geldik. İyi bir performans bekliyordum ama bunu göremedik. Artık lig ve Avrupa Ligi’ne döneceğiz. Kupadan elenme noktasına herhangi bir kastımız yoktu. Bu bize bir soluklanma verecektir” diye konuştu.
Hırvat hoca, ayrıca, “Bu akşamki performansı bireysel olarak değerlendirebiliriz. Fiziksel olarak iyi durumdayız. Yakındaki maçlara da iyi durumda çıkacağız. Bundan şüphem yok. Genel performansımızı bu maçı baz alarak değerlendirmeyelim. Sezonun ilk yarısında çok iyi performans koyduğumuz maçlar var. Bu akşam hücum hattında eksiklerimiz vardı. Bizim bu akşam ki planımız şuydu; kupada şans verdiğimiz oyuncularla devam etmekti. Bu şekilde kazanmak istedik. Bu durum başka takımların da başına gelebiliyor. Ayrıca maç takvimi noktasında dikkatli olmamız lazım. Zorlu maçlarımız var. Çok yoğun maç takvimi var” ifadelerini kullandı.
KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Seçme ise, “Bugün her şeyden önce amacımız seyircimizin önünde güzel maç oynamaktı. Seyri güzel bir müsabaka oldu. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Beşiktaş’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Geniş ve deneyimli bir kadroya sahibiz. Ligde şampiyonluğa oynuyoruz. Kupada da inşallah finale kadar gitmek istiyoruz” dedi.