ORDU (AA) - Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının resmi açılışının, bir olumsuzluk olmaması durumunda bu ay sonu yapılması planlanıyor.

Gülyalı ilçesinde inşası devam eden Ordu-Giresun Havalimanının alt ve üstyapı çalışmalarında sona gelindi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine, havalimanı inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İnşaatı yapan ilgili firmaların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na teslimatın ay sonu itibarıyla yapılma sözü verdiğini ifade eden Yılmaz, kendilerinin de süreci yakından takip ettiklerini anlattı. 

Çalışmalarda bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havalimanı inşaatımızda şu an hızlı bir çalışma var. Hem üstyapı hem de altyapı inşaatını yapan firmalar ay sonu itibarıyla bakanlığımıza gerekli teslimatı yapacaklarını bildirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun programları çerçevesinde önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılacağını biliyoruz. Zaten Türk Hava Yolları, resmi olarak mayıs ayı itibarıyla tarifeli seferlerin başlatılmasına karar vererek süreci başlattı. Bu anlamda biz de heyecanla ay sonunda resmi açılış yapmayı bekliyoruz."

Havalimanının açılış tarihinde bir aksama olmasını beklemediklerini belirten Yılmaz, "Süreci çok yakından takip ediyoruz. Her şey planladığı gibi gidiyor. Resmi açılış tarihinde bir aksama olmasını beklemiyoruz" ifadesini kullandı. 

- Ordu-Giresun Havalimanının teknik özellikleri 

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, tüm olumsuz hava koşullarına karşı 7 metre 40 santimetre yüksekliğinde ve 7 bin 350 metre uzunluğunda yapılan mendireklerle korunuyor. 2,5 milyon metrekare alan doldurularak inşa edilen havalimanı 3 bin metre uzunluğunda piste ve 38 bin metrekare kapalı alana sahip.