1985 yılında ‘b’ sınıfı ehliyet alan 49 yaşındaki Şükrü Satılmış, 1991 yılında da girdiği kursu başarıyla tamamlayarak ‘e’ sınıfı ehliyet almaya hak kazandı. Samsun Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden ehliyeti alan Satılmış, ehliyetin ön yüzünde ehliyet numarasının yanına doğum tarihinin de yazıldığını fark etti. Samsun Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne giderek durumu bildirmesi üzerine bunun bir sıkıntı doğurmayacağının, böyle de kullanabileceğinin söylenmesi üzerine Şükrü Satılmış, şehirlerarası yollarda ilginç anılar yaşadığı için de ehliyetini değiştirmediğini ve yıllardır böyle kullandığını ifade etti. 

"VATANDAŞ DOĞDUĞU GÜN EHLİYET ALMIŞ"

Başından geçen ilginç anıları anlatan Satılmış, "Bir gün emniyet kemerini bağlamadığımdan dolayı trafik kontrolünde polisler ceza yazacaklar. Kontrolü yapan arkadaş diğer memur arkadaşa 'Bunda bir tuhaflık var. Vatandaş doğduğu gün ehliyet almış. Doğuştan şoför' demesi üzerine ben de kendisine 'Anadan doğma ehliyetli şoförüm, ceza yazmayın' dedim. Memur arkadaşın cevabı da ilginç oldu. Bana 'Ben anadan doğma şoföre de ceza yazmışım demek için ceza yazacağım, yazmamız da gerekiyor' dedi. Aramızda gülüşmeler oldu. Bunun gibi çok ilginç olaylar oluyor. Ceza yazmayan arkadaşlar da oluyor. Ufak tefek trafiği tehlikeye düşürmeyecek hatalar olduğunda ceza yazmayanlar da oluyor. Memnunum bu tarihten" dedi.

Ehliyetlerde doğum tarihinin arka yüzde yazdığı, ön yüzde ise ehliyet numarası ve veriliş tarihinin bulunduğu belirtildi.