Kastamonu Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ömer Atalar, Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek, istek ve taleplerini dinledi.
Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleşen “Öğrenci Gözünden Üniversitemiz” konulu söyleşide, Rektör Adayı Prof. Dr. Ömer Atalar, “Bu söyleşinin diğer Rektör Adaylarına da örnek olması gerekiyor. Öğrencilerimizin sorunlarından, projelerinden ve önerilerinden bahsetsinler ve bizlerde, öğrencilerimizi dinleyelim, not alalım ve kendi çözüm önerilerimizi öğrencilerimize birinci ağızdan iletelim istedik” dedi.
Atalar, şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz, bizlere altyapı problemleri, barınma problemleri, burs, siyasetin üniversiteye etkisi, kulüpler, kampüste sosyal yaşam, eğitim problemleri gibi birçok konuda düşüncelerini ve önerilerini paylaştı” diye konuştu.
Öğrencilerin istek ve taleplerini not alan Atalar, bu taleplerin karşılanması için mücadele edeceğini ve sorunların çözümü noktasında etkin olacağını söyledi. Ayrıca söyleyişte Prof. Dr. Ömer Atalar, öğrencilere kendi projelerini ve mevcut sorunlara yönelik çözüm yollarını da paylaşarak, öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu. Eğitimin modernizasyonu, yapısal koşulların iyileştirilmesi, siyasi kamplaşmaların olmaması gerekliliği ile idealist gençlik vurgusunu öncelik kabul ettiğini belirten Prof. Dr. Atalar, “Kendisine özgüveni yüksek, iyi eğitim almış, değerler eğitimini kavramış, milli ve manevi değerlerine sahip, şuurlu bir öğrenci profili arzu ediyoruz. Gerçekleşen dönüşüm sürecinde farklılıkların zenginlik kabul edileceği bilinciyle hareket eden bilinçli bir gençlik hedefi var. Gençliğin donanımlı, öz güveni yüksek, şuurlu, her fikre açık ve yöneticilerine kolay ulaşabilen bir anlayışla hareket etmesi gerekiyor. İnşallah biz de, bu noktada etkin rol oynayacağız” şeklinde konuştu.