Suriyeli yetim çocukların eğitim gördüğü ’Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi” ile Nedim Ökmen Anadolu Lisesi kardeş okul projesi kapsamında, geniş çaplı bir organizasyon düzenlendi.
Suriyeli yetim öğrencilerin eğitim gördüğü Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Zorlu ve Nedim Ökmen Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Akkurt’un girişimleri ile hazırlanan, projesi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kalli koordinasyonunda gerçekleştirilen ’Kardeş Okul Projesi’ uygulamaya geçti. Proje kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Lise Müdürü Akkurt ile beraberindeki öğretmen ve öğrenciler, Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kalli de katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, yaptığı konuşmada, Kilis’te 20 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, “35 bin civarında da Kilisli öğrenci eğitim görüyor. Hiçbir zaman biz Suriyeli öğrencileri kendi çocuklarımızdan ayrı görmedik. Savaştan kaçmış, evi yıkılmış, okulu tahrip edilmiş bu öğrencilerimiz bizim başımızın tacıdır. Sayın Valimizin önderliğinde bizler elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Bu çocuklarımızın eğitimi bizler açısından çok önemlidir" dedi.
Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Zorlu, yetim çocukların eğitim gördüğü konteyner sınıfları Milli Eğitim Müdürü Aslan ile Nedim Ökmen Anadolu Lisesi öğrencilerine gezdirdikten sonra, eğitim ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Müdür Aslan, Suriyeli öğretmenlerle bir toplantı yaparak sıkıntılarını dinledi.
Suriyeli öğrenciler programın ikincisini gerçekleştirmek için, Merkez Müdürü Zorlu ve öğretmenleriyle birlikte Nedim Ökmen Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler. Buradaki ziyarette Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Müdür Yardımcısı Ali Kalli ve Lise Müdürü Ramazan Akkurt hazır bulundu. Suriyeli öğrenciler okulu gezdikten sonra, kendileri tarafından hazırlanan bir etkinliğe katıldılar. Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Suriyeli yetim çocuklardan birinin Kur’an-ı Kerim okumasından sonra, Arapça ve Türkçe şarkılar eşliğinde gösteriler sunuldu. Yetim çocukların gösterileri uzun süre ayakla alkışlanırken, duygulu anlar yaşandı.
Daha sonra Suriyeli yetim çocuklar ile Nedim Ökmen Anadolu Lisesi öğrencileri yemekte buluştu.