Salihli’de Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle Gençlik Merkezi Salihli İlçe Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve vatandaşlar-8 derecelik havuza girerek yüzdü.
Salihli’de Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle Gençlik Merkezi Salihli İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Ahat Aksoy, Eğitim Bir-sen Salihli Şube Başkanı Durmuş Küçük ve vatandaşlar katıldı. Ali İhsan Karayiğit Stadı önünde bir araya gelen Salihlililer, Yüzme İhtisas Spor Kulübü’ne kadar yürüdüler. Kulüpte yapılan sunumun ardından Süleyman Karabacak Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu, dualar edildi.
-8 DERECELİK HAVUZDA YÜZDÜLER
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer, ”Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde yaşanan Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri, bir yiğitlik destanıdır. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdiği bu amansız mücadelede, Mehmetçik hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın,vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş, büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir. 23 Aralık 1914’te yaşanan Sarıkamış Harekatı’nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman vatan evlatlarını,ebediyete intikalinin 100. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Sunumun ardından Yurttaş ve vatandaşlar -8 derecelik havuza girerek yüzdü.