Uşak Polisi yaklaşık 2 ay gibi sürede telefon yoluyla dolandırılmak istenen 51 vatandaşın toplam 224 bin 365 TL’sini zamanında müdahale ederek kurtarmayı başardı.
Türkiye ve Uşak genelinde son dönemde sıkça görülen, vatandaşlara bir şekilde telefonla ulaşarak kendilerini emniyet görevlisi ve ya benzeri kimliklerle tanıtan ve akabinde farklı bahanelerle hesaplarına para yatırtan dolandırıcılara karşı önlemler artırılıyor. Bu bağlamda Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube ve Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri yaklaşık 2 ay gibi sürede mağdur edilmek istenen 51 vatandaşın toplam 224 bin 365 TL’sini zamanında müdahale ederek dolandırıcıların eline geçmesini engelleyip bloke etti.
Dolandırıcılar tarafından özellikle PTT şubelerine yönlendirilen mağdurlar için sürekli takipte bulunan polis farklı davranış sergileyen vatandaşları izleyerek telefon dolandırıcılarının kurbanı olmasını engellemeye çalışırken bir yandan da vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmelerinin sağlanabilmesi amacıyla sürekli faaliyet planı yaparak uyarıda bulunmaya devam ediyor.
Emniyet yetkilileri, vatandaşların bu tür gelen telefonlara kesinlikle itibar edilmemesi yönünde uyarıda bulunurken, her türlü toplumun huzurunu bozacak şüphe ya da şüpheli bir durum görmeleri halinde, 155 Polis İmdat Hattına, 0 276 227 23 80 ve 0 505 318 64 00 numaralı telefonları arayarak, cep telefonunuzun kısa mesaj bölümüne 155 yazarak (SMS) yoluyla, internet üzerinden [email protected] adresinden mail yoluyla ihbarda bulunmalarını belirttiler.