Düzce Valisi Ali Fidan Gümüşova ilçesinde yaptığı açıklamada Düzce’de 5 tane Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş olacağını söyledi.
Vali Ali Fidan, Gümüşova ilçesinde incelemelerde bulundu. Ali Fidan ilk olarak Gümüşova Kaymakamlığını ziyaret etti. Burada Kaymakam Faruk Bülent Baygüven ve kurum amirleri tarafından karşılanan, Ali Fidan kaymakamlığa geçerek Kaymakam Faruk Bülent Bagüven’den ilçe ile ilgili brifing aldı. Sonrasında Belediye Başkanlığına geçerek Belediye Başkanı Ahmet Azap’tan belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Vali Ali Fidan belediye ziyaretinin ardından ise Gümüşova Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar odalarına geçerek, odaların faaliyetleri hakkında görüşmelerde bulundu, sorunlarını dinledi. Vali Ali Fidan Gümüşova ziyareti kapsamında vatandaşlarla da bir araya gelerek bir süre sohbet etti.
Vali Ali Fidan son olarak ise Gümüşova Belediyesi Sosyal tesislerinde, sanayici ve iş adamlarının da katılımıyla Gümüşova OSB için bir toplantı gerçekleştirdi.
OSB’lerin önemine vurgu yapa Vali Ali Fidan, “Organize Sanayi Bölgelerinin bir takım önemli avantajları var. OSB’lerin yönetimi sanayicilerimizden olacaktır. Bu durum, her yerde arzu edilen bir durumdur. İlimizde 5 tane Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş olacaktır. Gümüşova’da belli bir sanayi birikimi vardır. Burada 44 tane büyük tesis var. Bunların şu aşamada 19 tanesi Organize Sanayi Bölgesi içinde kalacak. 133 hektar Organize Sanayi Bölgesi için küçük bir alan olabilir ama bu ilk aşama olacağı için ilerde genişleme imkanı olabilir” dedi.
Gümüşova’da 133.5 hektarlık alanda kurulan Islah OSB ile ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından iş adamlarına yönelik olarak OSB’nin avantajları ve OSB ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Toplantıda iş adamlarının talepleri de, Vali Fidan tarafından değerlendirildi.