Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, 15 yıldır su alamadığını iddia eden vatandaşın düşürülen ve taksitlendirilen borcunu ödemediği ve kaçak su kullanılmasında ısrar edildiğini bildirdi.
ASKİ’den yapılan açıklamada, Mevlüt Karataş’ın, 2001 yılından bu yana su borcu bulunduğunu, su borçlarının taksitlendirilmesine rağmen ödeme yapmadığını, defalarca uyarılmasına ve sayacının sökülmesine rağmen şebeke hattına kaçak olarak bağlantı yaparak suyu kaçak olarak kullandığı belirtildi. Açıklamada, "Kurumumuzda Mevlüt Karataş’a ait 94 adet kaçak su tutanağı bulunmaktadır. İlgili kişi ASKİ tarafından 94 kere kaçak su kullanırken yakalanmış, açılan kamu davaları nedeniyle Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında mahkumiyet kararı verilmiştir. Genel Müdürlüğümüz Mevlüt Karataş’a ait ödenmeyen fatura ve kaçak su cezalarıyla ilgili yapılandırma çalışmaları kapsamında kolaylık göstermiş, toplam borcu mahkeme masrafları ve vekalet ücretleri haricinde 7.774,53 TL’den 1.439,56 TL’ye düşürülmüştür. Ancak Mevlüt Karataş yapılandırma neticesinde düşürülen ve taksitlendirilen borcunu ödememiştir. Buna rağmen borcun ödenmemesinde ve kaçak su kullanılmasında ısrar edilmektedir.
Şu anda Mevlüt Karataş hakkında devam eden 7 adet kamu davası bulunmaktadır. Kaçak su kullanmak bir hırsızlık şeklidir ve kaçak su kullanan kişiler tüm vatandaşlarımızın hakkını gasp etmektedir. Türk Ceza Kanununda kaçak su kullanmanın cezası açık şekilde belirtilmiştir ve işlenen suç kamuyu ilgilendirdiği için bu kişiler hakkında ceza mahkemeleri tarafından kamu davaları açılmaktadır.
Genel Müdürlüğümüzün bağlı bulunduğu yasa ve yönetmelikler kapsamında konuyla ilgili yapılabilecek farklı bir uygulama bulunmamaktadır” denildi.