Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Metro Projesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.
Konya’nın ve Konyalının mega yatırımları hak ettiğini söyleyen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, metro projesiyle bu yatırımlara start verildiğinin altını çizdi.
Konya iş dünyası ve esnaf camiasının metro projesi müjdesiyle Başbakanına sahip çıkmasını isteyen Başkan Karamercan, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu hemşerilerine müjdeler vermeyi sürdürüyor. Konya Metro projesi de bu müjdelere güzel bir örnek oldu. Projenin biran önce hayata geçirilmesi ve Konya’mıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekillerimiz ile AK Parti yöneticilerimize ve projede emeği geçen tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel yatırım ve projeyi şehrimize kazandıran Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na Konyalılar olarak bizler de gereken desteği vermeliyiz” dedi.
“ÖNEMLİ GETİRİLERİ OLACAK”
Projenin getireceği önemli artılardan da bahseden Başkan Karamercan, “Konya Metro projesi iş dünyamıza ve esnafımıza önemli girdiler getirecek. Konya turizmi hareketlenecek ve sanayicilerimize katma değeri olacak. Şehrin değerini artıracak, yerli ve yabancı yarımcıların Konya’yı tercih etmelerini sağlayacak. Metro ayrıca Konya’mızın ulaşım sorununun çözümüne de büyük katkısı olacak. Yapım sürecinde vatandaşımız sıkıntılar çekecek ancak, bittiği takdirde ulaşım noktasında en az 100 yıl şehrimize önemli bir değer katacak. 84 Meslek Odamız ve 48 bin üyemizle Konya Metrosu’nun şehrimize ve Konya halkına hayırlar getirmesini diliyor, emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.