Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği, koordinatörlüğünü Grafik Bölüm Başkanı Doç. Birsen Çeken’in yaptığı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi" 9 Mart’ta açıldı.
Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergiye Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Çivitci, Güzel Sanatlar Enstitü Müdürü Prof. Aysel Soysaldı ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı. Sergide Türkiye’nin çeşitli illerinden çoğunluğu akademisyen sanatçıların oluşturduğu 60 eser sergilendi.
Serginin açılışını gerçekleştiren Prof. Dr. Şule Çivitci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri karma resim sergisi ile toplumda kadına şiddeti kınadıklarını ifade etti. Dekanlık olarak bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Çivitci, gerçekleştirilen sergi vesilesi ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Sergiye Gazi Üniversitesi’nin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Makedonya Novi Pazar Üniversitesi de katkı sağladı.