ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Mevkisi'nde 3 aracın karıştığı zincirleme kazada, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı 31 yaşındaki Boysan Yakar ve arkadaşı 33 yaşındaki Zeliha Deniz'in de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamlarını yitirdi. Yakar'ın ölümü, Şişli Belediyesi'ni yasa boğdu.
Kemal Tahiroğlu yönetimindeki 06 DD 9736 plakalı otomobil dün saat 18.00 sıralarında, Çanakkale- İstanbul karayolunun Gelibolu İlçesi Bolayır Mevkisi'nde, sollama sırasında 22 RL 702 plakalı otomobile sürtünce kontrolden çıktı. Tahiroğlu'un otomobili şerit ihlali yapıp, karşıdan gelen, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı Boysan Yakar yönetimindeki 34 BS 9699 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada tam bir can pazarı yaşanırken, Tahiroğlu'nun kullandığı otomobilde bulunan 37 yaşındaki Ali Çiftçi ve 43 yaşındaki Sadık Toker ile diğer aracın sürücüsü Boysan Yakar, Zeliha Deniz ve 27 yaşındaki Mert Serçe yaşamlarını yitirdi.
Kazada ölenlerin kimlikleri 6 sat sonra belirlenebildi. Otomobil sürücüsü Kemal Tahiroğlu ise kazayı yaralı olarak atlattı. Ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tahiroğlu, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.
Gelibolu'dan Keşan yönüne giderken yaptığı kazada yaşamını yitiren Boysan Yakar'ın ölüm haberi, görev yaptığı Şişli Belediyesi'ndeki çalışma arkadaşları ve yakılarını yasa boğdu. Danışmanın ölüm haberini aldıktan sonra Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Çalışma arkadaşımız Boysan Yakar'ı trafik kazası sonucu kaybettik. Ailesinin ve hepimizin başı sağolsun. Seni çok arayacağız Boysan..." yazdı.
İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği de kazanın ardından Twitter hesabından Boysan Yakar ve Zeliha Deniz ile ilgili, 'Hareketimizin emektarları Boysan Yakar ve Zeliş Deniz'i acı bir trafik kazasında kaybettik. Başımız sağolsun! Işıklar içinde uyuyun yoldaşlar! Devriniz daim olsun' mesajını paylaştı.
Öte yandan, Boysan Yakar ve Zeliha Deniz'in cenazeleri bu sabaha karşı Şişli Belediyesi'nden Gelibolu'ya gelen cenaze aracıyla İstanbul'a götürüldü. Kazada ölen diğer 3 kişinin ise yakınlarının gelmesinin beklendiği bildirildi.

FOTOĞRAFLI