Bitlis, Bingöl ve Muş Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz) Muş’ta inceleme ve araştırma çalışmalarına başladı.
Muş, Bitlis ve Bingöl illerinde doğalgaz çalışması yapacak olan Doğu Gaz Firması, bu üç ile hizmet verecek olan bölge müdürlüğünü Muş’a kurdu. Çalışmaların başlaması için Muş Belediyesi ile ortak hareket eden firma yetkilileri, Belediye Başkanı Feyat Asya’yı ziyaret ederek protokol imzalanması için çalışma başlattılar. Bölgede yapılan incelemelerin ardında Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Asya, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Muş’ta yaptığı bir mitingde doğalgazın Muş’a geleceğinin sözünü vermişti. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu söze binaen öncesinde yapılan çalışmalar sonucunda, doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz inşallah. Firmamız bölge müdürlüğünü de Muş’a kurup bu üç ile Muş’tan hizmet verecek. Çalışmalar nisan ayı sonunda başlayacak. Bizlerde belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.
Eş güdümlü olarak kanalizasyon ve içme suyu şebekesi borularının da çalışmalarına başlayacaklarını belirten Asya, “Bugün Muş’a doğalgaz gelmesinin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sadece doğalgaz gelmekle kalmayacak, belediyemizin de büyük bir sorumluluğu olan alt yapı çalışmalarını doğalgaz çalışmalarıyla paralel bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.
Doğu Gaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey ise, üç il ile iki ilçeye hizmet vereceklerini kaydetti. Atabey, “Doğalgaz şu anda Türkiye’de 70’e yakın ilde ve 50’ye yakın büyük ilçede mevcuttur. Çok yakında bizim lisans kapsamında olan Muş, Bingöl ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız Nisan ayı sonu itibari ile başlayacak. Aslında uzun zamanda beri organizasyon gibi çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı” dedi
Belediyelerle ortak hareket ettiklerini belirten Atabey, “Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli bir şekilde işler yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş olacak hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında da şehre ciddi katkı sağlanacak” diye konuştu.