AMASYA (AA) - Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçedeki en eski ve kapsamlı parkı atıl durumundan kurtarıp yeniden halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

 

Üçok, yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimleri öncesi, 1 Eylül Mahallesi sakinlerine eski adı "Gazino Parkı" olan 1 Eylül Parkı’nı yeniden dizayn ederek hizmete açacaklarının sözünü verdiğini belirtti.

Üçok, 20 yıldır atıl durumdaki sosyal parkı yeniden kullanıma açmak için çalışma başlattıklarını ifade ederek, ortalama 15 bin dönüm alandan oluşan parkın yaklaşık proje bedelinin 650 bin lira olduğunu söyledi.

Sadece duvarlarla çevrili lüks bir park yerine, çevresiyle bütünleşen bir park planladıklarını dile getiren Üçok, şunları kaydetti:

"Projesi bir ay önce tamamlanan, klasik anlayışın dışında yeni çağın tüm gereksinimlerini bir çatıda toplayan, huzur ve rahatlığı önplana çıkaracak modern sosyal parkımızın yapımına başladık. İçerisinde çeşitli oyun alanları, spor kompleksi, kafeterya, kameriyeler, yürüyüş alanları ve yeşil alanların bulunduğu bir sosyal tesisi, yaz aylarında halkımızın hizmetine açacağız. İsmini de Suluova'mızın kuruluş yıldönümü olan 1 Eylül tarihinin yaşatılması amacıyla 1 Eylül Parkı olarak değiştirdik."