KASTAMONU (AA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, şehit aileleri ve gaziler için ÖTV ve KDV muafiyeti getirilmesini önerdiklerini söyledi.

Uran, derneğin Kastamonu Şubesi'nin Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yetiştirme yurdundaki çocukların kardeş sayısına bakılmaksızın işe yerleştirildiğini anımsatarak, şehit çocuklarının tamamının da bu şekilde işe yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Özürlülere, 3 bin 600 günle emekli aylığı bağlandığını ifade eden Uran, şöyle konuştu:

"Bu kadar gün çalışan gazilere de yaşlılık aylığı bağlanmalı. Aynı zamanda şehit ailelerimiz ve gazilerimize de vergisel avantajlar sağlanmalı. Bu, ne demek? Özürlülerin araç alımında ÖTV muafiyeti var. Gazilerimizin bir kısmı da bundan istifade ediyor. Ama biz diyoruz ki şehit aileleri ve gazilere ÖTV ve KDV muafiyeti olsun. Gelir vergisinde bir alt dilimden ödesinler. Bu konuyu bakanlığa götürdük, oldukça sıcak bakılıyor. Geçen sene yapılan iyileştirmelerle yüzde 25 zam alamayan vazife malulü arkadaşların da yüzde 25 zam alması sağlanmalı."

Uran, hayatta kalanların hayatlarını iyi şekilde devam ettirebilmesi için özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasının zorunlu olduğuna işaret etti. 

Kendileri için daha da önemli olanın uğruna kan ve can verdikleri değerlere sahip çıkılması olduğunu aktaran Uran, şunları söyledi:

 "Terörün bitmesini, bitirilmesini istiyoruz. Ama terör biterken, bizim olmazsa olmaz kırmızı çizgilerimiz var. Bu kırmızı çizgilerimize herkesin dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Öncelikli olarak, eli kanlı bebek katili Öcalan'ın, adeta bir barış güvercini gibi gösterilmesine karşıyız. Onu Mandela'laştırmaya çalışıyorlar. Onun bir barış güvercini değil, 30 yıldan fazla bir süredir bu ülkede kan akmasına sebep olan eli kanlı bir bebek katili olduğunu söylüyoruz ve bunu da asla unutturmayacağız. Genel affa karşıyız ve bunun olmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aynı zamanda bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmesine de karşıyız."

Uran, terörün bitirilmesi noktasındaki hükumetin atacağı adımları da destekleyeceklerini kaydederek ancak şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerinin dikkate alınması için konuyu takip ettiklerini vurguladı.

Genel kurula, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.