TRABZON (AA) - İstanbul Trabzon Federasyonu, Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, Karadeniz Kar Festivali düzenleyecek.

İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, yönetim kurulu üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, iki gün sürecek festivalde amaçlarının Uzungöl'ün tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bu sene birincisi düzenlenecek festivali ilerleyen yıllarda geliştirmek istediklerini anlatan Çağlayan, "Bu çalışmalarımız hem kültürümüze hem turizm hedeflerimize hem de bu değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına hizmet edecek. Bu nedenlerle festivalimizi sadece şenlik bazında hiçbir zaman düşünmedik. Özellikle Uzungöl'ün kış turizmini canlandırmak oradaki turizm işletmelerine katkı sağlamak için geleneksel hale getireceğimiz bu festivali geleck yıllarda çok daha geniş bir organizasyon haline getirmek için çalışacağız" dedi.

Çağlayan, 28 Şubat ile 1 Mart arasında düzenlenecek festivalde yöresel sanatçıların sahne alacağını ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini kaydetti.