Özgür EREN / İstanbul, () - ŞIRNAK'ın Cizre ilçesindeki olaylar sırasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümünü protesto etmek isteyen 100 kişilik grup Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

HDP İstanbul Gençlik Koordinasyonu üyesi grup, saat 19.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelerek, Nihat Kazanhan'ın ölümünü protesto etti.

Cizre'nin öfkesi katilleri boğacak yazılı pankart açan grup, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Derya Barış, şöyle konuştu

Cizre halkı 90'lı yıllardan bu yana devletin terörüne, katliam ve saldırılarına başkaldırmış ve mücadelesini yükseltmiştir. Kobane'de ölümsüzleşen kahraman YPG savaşçıları ve halk üzerinden yeniden oyun oynanmaya çalışılıyor. Hizbul-kontra ve AKP işbirliği ile sürdürülen son saldırılar bu kirli oyunları bir kez daha kanıtlamaktadır. Cizre'deki bu saldırıların ardından görevden alınan İlçe Emniyet Müdürü'nün yerine, 2007'de katledilen gazeteci yoldaşımız Hrant Dink'in cinayet şüphelisi, cinayet sırasında Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olan Ercan Demir atandı. Ercan Demir, Hrant Dink cinayetinde sorumlularından birisidir. Bu atamayla devletin kirli yüzü kendisini gösteriyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde gün içerisinde hiçbir eylem olmadığı halde, polislerin attığı gaz bombaları ve açtığı ateş sonucunda 12 yaşındaki Nihat Kazanhan başına aldığı mermi ile ağır yaralandı. Yurttaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kazanhan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi

Grup, basın açıklamasının ardından, daha önceki olaylarda ölen çocukların fotoğraflarını direğe astı ve mum yakarak 5 dakika boyunca fotoğrafların arkasında oturdu.

Eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.