’Spor Kenti Bursa’ hedefiyle hizmetlerini spor alanında da aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin marka değerini sporda da kanıtlaması gerektiğini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Bursa Şubesi (TÜFAD) tarafından düzenlenen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bilgi ve deneyimlerini Bursalı antrenörlerle paylaştığı seminere katıldı. Crowne Plaza’da gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Altepe, Bursa’nın marka değerinin her alanda olduğu gibi spor alanında konuşulması gerektiğini söyledi.
“TÜRK SPORUNA HİZMET VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin spora yatırımlarından örnekler veren Başkan Altepe, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bilgi ve deneyimlerini Bursalılarla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Altepe, kentin spor tutkusunu da örnekleyerek, “Türk sporuna hizmet vermekten onur duyuyoruz. ‘Spor kenti Bursa’yı hedefliyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak Bursaspor’a ve amatör spor kulüplerine destek veriyor ve yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz" diye konuştu.
“BURSASPOR’UN BAŞARISI, BURSA’NIN GURURU”
Bursa’nın, son yıllarda yapılan tesisleşme hamlesi ve spora desteklerle sporcu sayısında İstanbul’la eşdeğer duruma geldiğini aktaran Başkan Altepe, “Spora destek vermeye devam ediyoruz. Bursaspor’un başarısı, Bursa’nın gururu. Bu yüzden Bursaspor’u önemsiyoruz. Kentte ise tabandan sporcu yetiştirelim istiyoruz. Tüm kurumlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesindeki lisanslı sporcu sayımız 21 bine ulaştı. 60 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Başkanlığım döneminde Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan tesis sayısı ise 215’i buldu. 3 yıl içinde 300’ü aşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
“SPORA YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ”
Başkan Altepe, sadece sporcuların değil, tüm vatandaşların spora teşvik edildiğini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak spora yatırıma devam edeceğiz. Sporda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olalım istiyoruz. Bu noktada ise herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu iş söylemle değil eylemle olur. Bursa, sporda da lokomotif olmaya hazır” dedi.
TERİM, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise basına kapalı olarak gerçekleştirilen programda, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Terim, açıklamalarında Bursa’nın bir futbol şehri olduğuna işaret ederek, kentte etkin bir seyircinin olduğunu ifade etti.
Toplantının sonunda TÜFAD Bursa Şube Başkanı Sedat Özbağ ve Onursal Başkan Hasan Bora, Bursa’da spora katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye plaket verdi. Başkan Altepe de seminere katılarak antrenörlere ışık tutan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e teşekkür plaketi verdi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.