Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Belediye Spor Kulübü Başkanı Hasan Mercan’la birlikte baştan aşağı yenilenen ve standartlara uygun bir hale getirilen futbol stadını gezdi. Tollu, stadı tamamen belediye ekip ve ekipmanlarıyla son teknolojiye uygun olarak yaptıklarını vurguladı.
Yeni yapılan stadın Erdemli’ye yakışır kalitede bir stat olacağını belirten Tollu, belediyenin stadı kendi imkan ve çabalarıyla yaptığını, normal maliyete göre 10 kat daha tasarruflu bir iş çıkardıklarını kaydetti. Yıllardır Erdemli’nin kanayan yarası olan bir soruna neşter vurduklarını dile getiren Tollu, "Bir ay gibi kısa bir sürede kendi imkanlarımızla bu stadı hizmete açıyoruz. Drenajları, çimi, tribünleri ve diğer tüm unsurlarıyla tekniğin gereği neyse yapılarak tüm şartların haiz olduğu bir futbol sahası olacak. Erdemli için bir stat tabi ki yetmez. Önümüzdeki 3,5 yıl içerisinde tam nitelikli birçok sahayı Erdemli’nin değişik yerlerinde hizmete açacağız” dedi.
Erdemli Belediyespor’un başarılarına hep beraber bu statta şahitlik edeceklerini dile getiren Tollu, “Bu stat ve diğer voleybol, basketbol ve tenis sahalarımız Erdemli’ye hayırlı uğurlu olsun. Tüm futbol kulüplerine de başarılar diliyorum. Bundan sonra da kentin her yönden gelişmesi için bu çalışmalar sürecek" şeklinde konuştu.
Stat çalışmalarını yakından inceleyen Başkan Tollu, çalışanlara da baklava ikram etti. Belediye ekiplerinin birçok çalışmada, vatandaşa daha hızlı ve sağlıklı hizmet edebilmek adına gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizen Tollu, vatandaşın bugüne kadar olan hizmet eksiğini çok çalışarak gidereceklerini söyledi.
Erdemli Belediyespor Kulübü Başkanı Mercan da Başkan Tollu’nun kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, Erdemli halkına başarı sözü verdi.