Habeşistanlı öğrenciler ve aileleri ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Memur-Sen olarak Habeşistan’da 5 su kuyusu açma kararı aldıklarını belirtti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Uluslararası Öğrenci Buluşmaları” kapsamında Habeşistan Kalkınma ve İşbirliği Derneği Ankara Temsilcisi Nizamudin Hussıen, Türkiye’de Yüksek Lisans ve Doktora yapan Habeşistanlı öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve Genç-Memur-Sen üyeleri de katıldı.
“MAZLUM NEREDE MEMUR-SEN ORADA”
Memur-Sen ailesi olarak her zaman mazlumların yayında olduklarını vurgulayan Gündoğdu, “Dünya Müslümanları birçok yerde sıkıntı çekiyor. Gazze, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak, Telafer ve Afrika’da kardeşlerimiz acı çekiyor. Sıkıntılarımızdan İttihadı İslam’ı kurarak kurtulacağız. Kardeşliğimizi sözde değil, özde kardeşliğe çevirmeliyiz” dedi.
GÜNDOĞDU’DAN 5 SU KUYUSU SÖZÜ
Daha önce Habeşistan’da 2 su kuyusu açma sözü verdiklerini hatırlatan Gündoğdu, “Bugün bu sayıyı 5’e çıkarıyoruz. Paydaş kardeşlerimiz TİKA ve İHH ile görüşüp, Habeşistan’da en çok ihtiyaç olan bölgeye 5 su kuyusu açacağız. Kardeşlerimize can suyu olmak için çalışmalarımız sürecek. Sizinle birlikte çok faydalı işlere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA PEKİŞECEK”
Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, “Memur-Sen’in kurumsal anlayışında ümmet anlayışı vardır. Ülkemizde ikamet eden kardeşlerimizle zaman zaman bir araya gelerek iletişim ve diyalog kurmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Habeşistan Kalkınma ve İşbirliği Derneği Ankara Temsilcisi Nizamudin Hussıen ise konuşmasında hedeflerinin Türkiye ve Etiyopya arasındaki ilişkileri geliştirmek ve iki ülkeyi bütünleştirmek olduğunu söyledi.