Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü güvensiz ürünlerin bildirimi için kurulan ‘Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı’ hizmete açıldı.
Bartın Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımız ‘Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı’ aracılığıyla güvenliklerini tehdit eden sanayi ürünlerine ilişkin şikayetleri bakanlığa iletebilecek ve bu bilgilendirmeyle ilgili olarak İl Müdürlükleri vasıtasıyla gerekli denetimler yapılarak neticeden şikayet sahibi haberdar edilecetir.
Şikayet konusu olabilecek ürünler: Aerosol kaplar, Asansörler, atex ürünleri, basınçlı ekipmanlar, elektrikli ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, kazanlar, makineler, otomotiv, sivil patlayıcılar, taşınabilir basınçlı ekipmanlar, teleferik. Ayrıca vatandaşlar, akaryakıt, LPG istasyonları, yasal metroloji ile ilgili hususları ve hazır ambalajlı ürünlerin miktar kontrolleri ile ilgili yaşanan sorunları da şikayet hattına bildirebilir” denildi.