AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Anıtpark önünde hoşaf ile buğday çorbası dağıttı.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı Dilek Hanım Çengel başkanlığında Anıtpark önünde vatandaşlara hoşaf ve buğday çorbası ikram etti. Çanakkale savaşının eşinin ve benzerinin olmadığını belirten İl Gençlik Kolları Başkanı Çengel, günün anlam ve önemi nedeniyle hoşaf ve buğday çorbası dağıttıklarını ifade ederek, “Çanakkale Savaşı bizim millet olarak küllerimizden yeniden doğduğumuz önemli bir savaştır. Vatan toprağının bir karışını bile düşmana vermemek için mücadele eden kahraman ordumuz o günün şartlarında hoşaf, buğday çorbası ve tahıl ekmeği yiyebiliyordu. Bizde o günün anısına vatandaşlarımıza AK Parti Gençlik Kolları olarak hoşaf, buğday çorbası ve tahıl ekmeği ikram ettik. Çanakkale bizim yeniden doğduğumuz yerdir” dedi.
500 GENÇ ÜYEMİZ ÇANAKKALE’DE
AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerinden oluşan 500 kişilik bir kafilenin Çanakkale’de olduğunu anlatan Çengel, “Çanakkale savaşında yaşananlar bütün dünyaya örnek oldu. 500 kişilik Gençlik Kolları üyemiz Çanakkale’ye giderek, oradaki programlara katılacaklar” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Gençlik Kolları üyeleri vatandaşlara hoşaf, buğday çorbası ve tahıl ekmeği ikram etti. Milletvekili aday adayları İbrahim Yıldırım ve Ali Birdane, Gençlik Kolları üyelerinin yaptığı çalışmaya destek verdiler.