SAMSUN (AA) - Samsun'da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Orta Karadeniz İnovasyon Stratejisi (AKİS) ortaklığında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Buluşması gerçekleştirildi.

 Serra Otel'de düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, katıldı.

 Teknolojinin üretilen mallar üzerindeki yoğunluğunun önemli bir boyuta ulaştığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ''Hepinizin çok iyi bildiği gibi refah üretimden geçiyor. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için üretmeliyiz. Daha fazla gelir, daha fazla kazançla çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakacağız'' dedi.

 Bu tarz toplantıların daha sıkça ve sürdülülebilir  bir mantık çerçevesinde yapılması gerektiğini söyleyen Vali Şahin ''Mutlak suretle Ar - Ge çalışmalarına ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Ar -Ge'nin aktif olarak kullanılması bizlerin katma değeri yüksek ürünler üretmemize neden olur. Sanayicimiz de fazla para kazanır. Son yıllarda özellikle hükumetin ciddi katkısıyla binde 2 -3 olan Ar -Ge yatırımları şu an yüzde 1'e yaklaştı. Bu çok ciddi bir gelişme. Sanayicileri bu anlamda Ar - Ge'ye katkı sağlayacak dönüşüme sokmamız gerekiyor. O da sadece inandırmaktan geçiyor'' diye konuştu.