13. Uluslararası Çukurova Yörük Şöleni, 10 Mayıs Pazar günü Sarıçam Piknik Alanı’nda yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan şölen öncesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.
Ceyhan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Gürsel Aktaş, Karaisalı Yörük Türkmen Derneği Başkanı Güner Akkaya, Karataş Ovası Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ahmet Çetinkaya, Akdeniz Oğuz Boyları Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Çukurova Oğuz Boyları Dernek Başkanı Mehmet Demir, Avşarlar Derneği Başkanı Veli Uçuk, Sarıçam Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bünyamin Çinçik’in katıldığı basın toplantısında, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Şölen Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Şölende, 24 Oğuz Boyu’nu temsilen çadırlar kurulacağını, folklör gösterileri, zeybek oyunları, alan oyunları, Grup Göktürkler, Aşık Ertuğrul İmami ve Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz’ın konser vereceğini söyleyen Demir
“13. Uluslararası Çukurova Yörük Şölen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Sarıçam Belediyesi sponsorluğunda, diğer belediyelerimizin de maddi ve manevi katkılarıyla, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’na üye dernekler ve diğer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından 10 Mayıs 2015 Pazar Günü, Mustafalar Mahallesi Sarıçam Piknik Alanı’nda düzenlenecek. Şölenimiz 8 Mayıs 2015 Cuma Günü Merkez Camii’nde Cuma Namazını müteakip ebediyete intikal etmiş Türk Büyüklerimiz ve Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayacak. 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 16.00’da Atatürk Parkı’na çelenk konularak Kervan Yürüyüşü yapılacak, aynı gün Şölen Alanına 24 Oğuz Boyu’nu temsilen çadır kurulacak. Bu vesile ile şölen alanına çadır kurmak isteyen dostlarımız, alanda belirlenen çadır yerlerine en geç Cumartesi günü akşamına kadar çadırlarını kurmaları gerekiyor. 10 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00’da saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Mehteran gösterisiyle başlayacak olan programımız, ozanların atışması, protokol konuşmaları, folklör gösterileri, zeybek ve alan oyunları, Grup Göktürkler, Aşık Ertuğrul İmami ve Halk Müziğimizin eşşiz yorumcusu Orhan Hakalmaz’ın konseriyle devam edecek. Şölenimize bu yıl büyük katılımlar bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yapmış bulunuyoruz. Şölenimize ulaşım; şehir içinden ve köylerden, önünde (şölen alanına gider) yazılı otobüslerle ücretsiz olarak yapılacak. Şehir içinde ana yollardaki güzergahlardan otobüs kaldırılacak olup, gelecek otobüslere yetişemeyecek olan kişiler, Sabancı Merkez Camii yanında, Karşıyaka’da ikamet edenler de Kozan Yolu’na çıktıklarında mutlaka otobüs bulacaklar. Şölen Alanı’na giriş ise ücretsiz."
Şölenin, Yörük Türkmenleri’nin kültür şöleni olmasının yanı sıra Uluslararası Türk Kurultayı’na hazırlık şöleni olacağına değinen Demir, "Önümüzdeki yıllarda şölenle hazırlıklara önceden başlanılarak Çukurova’da Türk Kurultayı toplama hedefindeyiz. Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma, birlik ve beraberliğimizi sağlama, yozlaşmaya ve kaybolmaya yüz tutan muhteşem kültürümüzü Atalarımızdan aldığımız şekliyle gelecek nesillere aktararak yaşatma, dost ve akrabaları buluşturma gayesi ile bir bayram havası içinde düzenleyeceğimiz Yörük Türkmen Şölenimize Türk kültürüne önem veren herkesi bekliyoruz” diye konuştu.