Sapienza Üniversitesi profesörlerinden Giorgio Stabile’nin araştırmalarına göre; internet dünyasının en önemli sembolü olan "@" işaretinin kullanımı 1536'ya kadar geri gidiyor.

Ortaçağ ve Rönesans arası dönemde Latin Amerika'dan İtalya'ya mal taşıyan Floransalı tacirler, bu işareti çok sık kullanıyordu. Yaklaşık 500 yıl önce şarap ve tahılda ölçü birimi olan "amphora"nın sembolü olan bu işaret, uzak mesafeler arası ticareti belirtmek için de kullanılıyordu.

Günümüzde ilk defa e-posta adreslerinde kulanılmaya başlayan simge, 1970'li yıllarda A.B.D'li programlamacı Ray Tomlinson tarafından yeniden insanların kullanımına sunuldu.



E-posta'nın mucidi kabul edilen Tomlinson'un kullanıcıyı makineden ayırmak için bir sembole ihtiyacı vardı ve bu sembolün herhangi bir yazı dilinin içinde bulunan sözcüklerle karışmaması gerekiyordu.

Bu ihtiyacı karşılayan @ işareti, 1970'li yıllardan itibaren internetin en önemli sembolü haline geldi. İnternetin çok uzak mesafeleri yakınlaştırdığı göz önüne alındığında bu sembolün yüzyıllardır anlamını yitirmediği açığa çıkıyor.

HÜRRİYET