Osmangazi Belediyespor Tekvando Takımı’nın milli sporcusu Bayram Kayan, Parataekwando Türkiye Şampiyonası’nda 75 kiloda üst üste beşinci kez Türkiye Şampiyonluğu’na ulaştı.
Ankara’da düzenlenen Parataekwondo Türkiye Şampiyonası’nda 75 kiloda mücadele eden Osmangazili tekvandocu Bayram Kayan, rakiplerini tek tek yenerek 5 yıldır düzenlenen turnuvada 5’te 5 yaptı ve üst üste 5’inci Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Bayram Türkiye Şampiyonu olarak, 20 Nisan tarihinde Moldova’da düzenlenecek Avrupa Para-Taekwondo Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Bu yıl Samsun’da düzenlenecek Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda da mücadele edecek Kayan’ın en büyük hedefi ise 2020 yılında düzenlenecek olan Paralimpik olimpiyatlarına katılabilmek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üst üste beşinci defa Türkiye Şampiyonu olan Bayram Kayan’ı tebrik ederek, “Sporcumuz Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarında elde ettiği zaferler ile bizlere büyük gururlar yaşattı. Üst üste 5 defa Türkiye Şampiyonu olarak elde edilmesi zor bir başarıya imza atan sporcumuz, inşallah 2020 yılında düzenlenecek paralimpik olimpiyatlarına da katılarak bizlere yeni mutluluklar yaşatacaktır” dedi.