Yenimahalleli minikler, yerel yönetim konusunda merak ettiklerini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan öğrendi. “Geleceğimiz sizlersiniz, sizlerin iyi eğitim alması her şeyden önemli” diyen Yaşar, öğrencilerle yakından ilgilenerek, kendisine yöneltilen soruları tek tek yanıtladı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 3 okuldan toplam 72 öğrenciyi makamında ağırladı. İlk olarak Zehra Önder İlkokulu’ndan Müdür Yardımcısı Hatice Tekgöçen, öğretmenler Selma Şimşek, Nurten Demirbaş ve beraberindeki 26 öğrenciyle bir araya gelen Yaşar, öğrencilere belediye başkanının görevlerini anlattı. Yenimahalle için yaptıkları hizmetleri anlatan Yaşar, eğitime verdiği desteklerden de söz ederek, “Sizlerin iyi şartlarda eğitim alması her şeyden önemli. Bundan dolayı devlet okullarına elimden gelen bütün desteği veriyorum. Okulların fiziki şartlarını iyileştiriyoruz, çevre düzenlemelerini ve tadilatlarını yapıyoruz. Bunlarla da yetinmeyip öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyoruz” dedi.
Ardından Hacı Bektaş-ı Veli İlkokulu’ndan 21 öğrenci Yaşar’ı ziyaret etti. Okul Müdürleri Cemalettin Şener ve öğretmenleri Nuran Uçan’la birlikte Başkan Yaşar’ı ziyaret eden minikler, Yaşar’la sohbet etme imkanı buldu. Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’ni bu yıl içerisinde Ankaralı çocukların hizmetine sunacaklarının müjdesini veren Yaşar, “Sağduyulu çözümler üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş parlak zihinler bu müzede yetişecekler. Bilim, sanat ve toplumla ilgili eğlenceli oyunlar, ilham verici sergiler ve çocukların bireysel farklılıklarına göre çeşitli keşfetme etkinliklerini içeren programlarla 0-18 yaş arası çocuklarımızın, merak duygularını, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Son olarak Kürşat Bey İlkokulu Müdürü Erdal Altın, öğretmenler Nursel Arslan ve Kevser Başol ile beraberlerindeki 25 öğrenciyle buluşan Yaşar, öğrencilerle tek tek ilgilenerek öğrencilerin merak ettiklerini cevapladı.
Ziyaretlerin ardından okul idarecileri kendilerini kabul ettikleri için Yaşar’a teşekkür ederek, “Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkan bir başkanımız olduğu için çok mutluyuz” dediler.