Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadele faaliyetleri kapsamında sabit yol arama noktaları ve umuma açık işletmelerde “Huzur 64 ” isimli uygulamanın ikincisini gerçekleştirdi.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet ve asayiş tedbirlerine ek olarak halkın can ve mal emniyetini sağlama, huzur ve güvenliğini daha da ileriye taşımaya yönelik Uşak genelinde suç ve suçlularla mücadele faaliyetleri kapsamında sabit yol arama noktaları ve umuma açık işletmelerde “Huzur 64 ” isimli uygulamanın ikincisini gerçekleştirdi. Yapılan uygulama sonucunda toplam bin 649 şahıs ve 490 araç kontrol edildi.
Uygulamada 1 adet şarjör, 3 adet 9 mm. çapında fişek, 4 adet kesici alet, 2 adet kuru sıkı tabanca, Valilik Makamı kararına göre 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11-C maddesine istinaden 16 şahsa maksat dışı kesici alet bulundurmalarından dolayı Kabahatler Kanunun 32. Maddesine göre işlem yapıldı. Denetimi yapılan Kıraathanelerde bir işletmeye yaşı küçük şahıs bulundurmaktan, bir işletmeye alkollü içecek bulundurmak ve kullandırmaktan idari işlemde yapıldı. Ayrıca 199 paket kaçak sigara ele geçirilerek el konuldu.
Sabit yol uygulamasında ise trafik yönünden kusurlu görülen araç sürücülerine toplam 9 bin 600 TL Trafik Cezası kesilirken, bir araç trafikten men edildi.
Uygulama esnasında çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 2 şahıs da yakalanarak göz altına alındı.