Malatya Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan MOTAŞ’ın sermaye artırımı konusu görüşülerek, sermaye artırımından dolayı belediye payı olan 3 milyon 812 bin liralık ödemenin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 3 mahallede muhtarların talebi doğrultusunda bazı sokak isimlerinin değiştirilmesi de kabul edildi.

Meclis toplantısında, ulaşım planı çerçevesinde yapılacak toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere borç para alınması konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi onaylandı.

Kentsel Yenileme projesi kapsamında, yapısı bulunan hak sahiplerine ödenmekte olan kira yardımının artırılması konusunun görüşüldüğü toplantıda, 250 lira olan kira yardımının 300 liraya çıkarılması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesine hız vermek için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirterek, “Gönül ister ki daha çok yardım yapalım ama 5 bine yakın hak sahibi var ve yıllık 4-5 milyon maliyet oluyor. Bin 200’ün üzerinde evin yıkımını yaptık. Sosyal politika gereği vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu yardımı yapıyoruz. Birçok şehirde bu uygulama yok. Ama dediğimiz gibi kentsel dönüşümü hızlandırmak, güney kuşak yolunu bir an önce açmak için bu uygulamaya gittik. Vatandaşlarımıza bir nebze daha yardımcı olabilmek için bu miktarı arttırıyoruz” dedi.

Başkan Çakır, amaçlarının vatandaşların haklarının korunması olduğunun altını çizerek, “Kentsel dönüşümle temel amacımız dar gelirli vatandaşlarımızı mal-mülk sahibi yaparak, yeşil alanı ve sosyal donatıları olan rahat bir şehir ortamına kavuşturmaktır” diye konuştu.

Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı, yoğun gündem maddeleri ve açılışı yapılacak olan Malatya 21. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kayısı Festivali dolayısıyla 4 Temmuz Perşembe günü Saat 14:00’da 2. Birleşim yapılmak üzere tamamlandı.