Eskişehir’deki bazı sendika, vakıf, dernek ve meslek odası yöneticileri, Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen ‘kimi aday görmek istersin’ oylamasına katıldı.
Ak Parti yönetimi, sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınması amacıyla oy pusulası hazırlanarak Eskişehir için 6 milletvekili için istedikleri isimlerinin yazılması istendi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Eskişehir Seçim İşleri Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, ülke genelinde il il bu çalışmanın yapıldığını ve ilk kez böyle bir uygulama gerçekleştirildiğini belirterek “Sivil toplum kuruluşları olan sendikalar, meslek odalar, vakıf ve derneklere ‘kimi milletvekili görmek isterseniz’ ucu açık bir soru ile görüşlerini alıyoruz. İlin milletvekili adeti kadar isim yazılabilir veya daha az aday adayın ismi yazılabilir. Burada isim sadece AK Parti aday adaylarının isimleri ile ilgili değil. İstedikleri isimleri yazabilirler, yani milletvekili olarak görmek istedikleri kişilerin isimlerini yazabilirler” dedi.
Oy pusulanın zarfa konulup ağzının kapatılacağını belirten Seçim İşleri Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, “Değerlendirmeyi biz yapmayacağız. Değerlendirmeyi milletvekillerine karar verecek kurultay yapacaktır” diye konuştu.