Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleri ile önümüzdeki günlerde Ordu yaylalarında çalışmalarına başlanacak olan avlak sahaları ile ilgi çalışmalara start verildi.
Dünyada 3, Türkiye’de sadece Ordu Çambaşı yaylasında yapımı için çalışma başlatılan yayla avlak sahasının 2018 yılında orduya kazandırılması hedefleniyor.
YILDA YERLİ VE YABANCI 100 BİN AVCI GELECEK
Uzmanlar, projenin bitiminde itibaren yılda en az yerli ve yabancı yüz bin avcını Ordu’da avlanacağını, bunun Ordu’ya artı bir değer katacağını, Ordu’nun Türkiye ve dünyada sayılı turizm merkezlerinden biri olacağını belirtti. Uzmanlar, hayvan çeşitliliği bakımından Ordu’nun Türkiye’de çok önlerde olduğunu ve bir çok ilde olmayan yabani hayvan türünün Ordu yaylalarında oldukça çok olduğunu kaydetti.
VALİ BALKANLIOĞLU: “ORDU, AVLAK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK“
Ordu’da alternatif turizm çalışmalarına başladıklarını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Bunlardan bir tanesi de avlak turizmi. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları bitti. Önümüzdeki günlerde startını vereceğiz. Bu proje Ordu’nun önünü açacak” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE İLK VE TEK
Vali Balkanlıoğlu, ”Proje bittiğinde Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise parmakla gösterilen projelerin başında gelecek. Yaban Hayatı koruyacağız. Avlanma kontrol altında olacak. Doğayı ve doğadaki canlıların yok olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Son dönemlerde domuzlarla ilgili şikayetlerin çok sayıda olduğunu ve tarımsal ürünlere zarar verildiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Domuz popülasyonu fazla olan bir hayvan türü olduğunu belirtti ve yaban domuzlarını avlamaya çok meraklı olan insanlar bulunduğunu ve çiftçilerin zararlarının da engelleneceğini hatırlatarak, avlak sahalarının tespiti konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne talimat verdiğini ifade etti.