15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü’nün FETÖ, hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahı darbecilerin karargâhı olan Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki ifadesinde “Akıncı Üssü yakınlarındaki arazi değerleneceği için araziye bakmak için gittiğini” söyleyen ve serbest bırakılan Öksüz, her yerde aranıyor. Adil Öksüz’ün arandığı yerlerden biri de memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’ne bağlı Hacı Veli Uşağı Köyü... Köydeki bütün akrabalarının ifadeleri güvenlik güçleri tarafından alındı. Adil Öksüz’ün 1977’de ilkokulu bitirdikten sonra ayrıldığı köyüne 3-4 yılda bir geldiği, son yıllarda da hiç uğramadığı tespit edildi.

BABA 3 YIL ÖNCE KÖYÜNE GİTTİ

Babası M.Öksüz, 1975’te demir çelik fabrikasında iş bulduktan sonra Hatay’a göç etti. Adil Öksüz, 2 yıl dedesinin yanında kalarak ilköğretimini tamamlayıp, babasının yanına giderek eğitimine Hatay’da devam etti. Akrabaları, Adil Öksüz ve ailesinin içlerine kapalı bir aile olduğunu anlatırken, köyle bağlantılarının da çok az olduğunu söyledi.

"ÜZÜMÜNÜ YE BAĞINI SORMA"

Öksüz'ün bir yakını ise Adil Öksüz’ün babasının 3 yıl önce arazilerini satmak için köye geldiğini belirterek şu bilgileri verdi: “Bize oğlunun kendisine İstanbul’da çok büyük bir ev aldığını anlattı. Biz Adil’in üniversitede görev yaptığını biliyorduk. ‘Maaşla nasıl alabilir?’ diye sorduk. O da ‘Ben de bilmiyorum. Bu kadar pahalı evi nasıl aldığını sordum. ‘Üzümünü ye, bağını sorma’ dedi’ dedi. Biz yakınları olarak üniversitede hoca olduğunu biliyorduk. Ama terörist olduğunu basından öğrendik. Sonra polisler de gelip sordular.”

GÜLEN’LE AYNI KAREDE

FETÖ’nün kilit üyesi olmakla suçlandıktan sonra Türkiye’yi terk eden Tuncay Opçin, Twitter hesabından Adil Öksüz’ün görüntülerini yayımladı. FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı olduğu belirtilen ve 15 Temmuz darbe girişimin “1 numarası” olduğu iddia edilen Öksüz’ün görüntülerde, Gülen’in önünde diz çöktüğü görülüyor. 2 çocuk Gülen’e şiir ve dua okuyor. Videoda Öksüz dışında 2 kadın daha var. Öksüz’ün Pennsylvania’daki bu görüntülerinin ne zaman çekildiği ise bilinmiyor.

Kaynak: Habertürk