Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partililer ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Necmettin Erbakan, Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlığa gelen sevenleri Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve partililerin mezarlığa gelmesiyle Kuran tilavetiyle anma programı başladı. Mezar başında konuşan Mustafa Kamalak, “15-16 yıl beraber omuz omuza diz dize beraber yürüdük. Şahsıyla yerli fikriyle evrensel bir liderdi. Onun ifadesiyle, İslamsız saadet olmaz. Bu temel kuraldı. Ömrü boyunca bu prensipleri içerisinde yaşadı. Allah rahmet eylesin. Bize son vasiyeti ‘ümmet size emanet’ dedi. Mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Eski Meclis başkan vekilliği yapmış ve Erbakan’ın dava arkadaşı Yasin Hatipoğlu, “Hocamla tanıştığımda o zaman daha Milli Görüş hareketi başlamamıştı. İyi ki davet etmiş iyi ki icabet etmişim. O kendisini hizmete adamıştı. Ne yaptımsa Allah rızası için yapıyordu ve başka bir beklentisi yoktu.” diye konuştu.

Anma töreni sırasında önce mezarın üstünde gezen kedi daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selman Esmerer ve Yasin Hatipoğlu’nun omzuna çıktı. Bir süre omuzlarda gezen kedi, daha sonra yere indirildi.

Anma için mezarlığa gelen misafirlere tören sonrasında pilav ve helva ikram edildi.

Bu arada, Erbakan için Fatih Camii'nde yatsı namazında mevlit okutulacağı belirtildi.

Türk siyaset tarihinde önemli bir yeri olan merhum Necmettin Erbakan, 54. hükümet döneminde başbakanlık yapmıştı. Erbakan, hastalığı sebebiyle 85 yaşında 27 Şubat 2011'de hayatını kaybetti.