Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, ()- HDP Çanakkale İl Başkanı Şehmus Aslan, kentte geçen salı akşamı yapılan teröre tepki yürüyüşünde parti tabelaları ve bayraklarının indirilmesini kınadı. Parti binasına HDP bayraklarının yanı sıra Türk bayrağı da asıldı.
HDP Çanakkale İl Başkanı Şehmus Aslan, bir grup partiliyle birlikte bugün saat 15.30'da parti binasında basın açıklaması düzenledi. Bundan önce parti binasına HDP bayrakları asıldı. Parti tabelasının ise henüz yerine konulmadığı görüldü. Ardından basın açıklamasına geçildi.
"ÇÜNKÜ HİÇBİR GELECEK KAN İLE YAZILAMAZ"
Bir elin düğmeye basmasıyla ülkeyi kan gölüne çevirdiğini savunan Aslan, "Çanakkale; Dağlıca'da bir yavrusunu bu kirli savaşa kurban verdi. Sevgili Fatih Duru'ya Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz. Bu yaşadığımız son acı olsun istiyoruz. Artık yeter! Bu toprak kana doydu. Hemen yarın bu gidişatı durduramazsak, bu ülkede huzur içinde ve mutlu bir gelecek kurma şansımız kalmayacak. Çünkü hiçbir gelecek kan ile yazılamaz" dedi.
DAVACILAR
Parti tabelası ve bayraklarının indirilmesini eleştiren Aslan, şöyle devam etti:
"Çanakkale'de de seçimlerde sultan heveslisinin oyunları bozuldu diye sevinen; IŞİD Şengal'de Ezidiler'i katlederken kardeşlik duygularıyla onlara sahip çıkan belediye başkanına, yıllardır demokrasi mücadelesi veren halkevlerine, siyasetle zerre ilişkisi olmayan turistik mekanlara ve 'Bu memleketin geleceği savaşmakta değil; bütün halk ve inançların el ele verip, barış içinde ortak bir gelecek kurmaktadır' diyen partimize saldırdılar. Camlarımız kırıldı, bilgisayarlarımız çalındı ve evraklarımız yakıldı. Çevre esnaf mağdur edildi. Sanki ortak vatanımızın simgesi bayrağımızla derdimiz varmış gibi bayrak asıldı. Bu akıldışı kaosun sorumlusu, sadece görüntülerden en fazla 100 kişi olduğu anlaşılan saldırganlar değil, arkalarındaki karanlık saray gladyosudur. Hem saldırganları hem de arkasındaki yapıyı tanıyoruz, biliyoruz. Bu saldırganlardan ve olayları engellemeyen, 100 kişilik bir gruba teslim olan il idarecilerinden ve emniyet teşkilatından da davacı olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz." 
Açıklama ardından parti binasına HDP'liler tarafından Türk bayrağı da asıldı.

FOTOĞRAF