5 ülkeden resmi ve özel heyetlerin katıldığı toplantıya Türkiye’den sadece Karadeniz’de kıyısı bulunan ülkelerde ilişkileri geliştirme derneği yönetimi davet edildi.
Yunanistan, İtalya,İsrail, Hindistan ve Türkiye’nin katıldığı forumda Rusya’nın Kırım’a yapacağı iyileştirmeler , hibe destekler masaya yatırıldığı ve ,enerji, altyapı, inşaat, haberleşme ve bilgi işlem, gıda, eğitim, tarım ve turizm konularında Kırım’ın beş yıllık kalkınma planının da yapıldığı toplantı tarihsel önemi bilinen Yalta kentinde yapıldı.
Yalta Uluslararası Ekonomi Forum’una Türkiye’den davetli olarak katılan tek resmi kurum Karadeniz’de Kıyısı Bulunan Ülkelerle İşbirliğini Geliştirme Derneği oldu. Derneğin Genel Sekreteri Yavuz Selim Budak yaptığı açıklamada, ”Ülkemizi burada temsil etmek çok önemliydi. Çünkü Rusya’nın Kırım’a yapacağı tüm yardım ve desteklerin hangi sektörlere ve nasıl olacağına dair her şey burada konuşuldu. Burada olmanın ekonomik geri dönüşünü çok yakında göreceksiniz. Çok ciddi bağlantılar ve işbirliklerinin temellerini attık. Bazıları için de sözleşmeleri imzaladık bile. Kırım ile tarihsel bağların devamı açısından da kültürel bağların devamı açısından da çok önemli bir toplantı oldu. Atılan adımların meyveleri her iki taraf için de çok yararlı şekilde alınacaktır, bundan hiç şüphemiz yok.” dedi.