Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, beraberindeki 30 akademisyenle Iğdır Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Rektör Battal ve beraberindekileri Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal ve Genel Sekreter Ahmet Kızılkurt ile bazı öğretim üyeleri Iğdır Üniversitesi Rektörlük binasında karşıladı. Rektör Yılmaz, Van YYÜ Rektörü ve beraberindeki akademisyenlerin Iğdır Üniversitesi’ni ziyaret etmesinden dolayı son derece memnun olduğunu belirtti. Iğdır Üniversitesi olarak çevre illerde bulunan tüm üniversitelerle işbirliği içinde birçok çalışmaya imza atmak istediklerini ve bu üniversitelerin başında ise daha önce yıllarca görev yaptığı Van Yüzüncü Yıl üniversitesi geldiğini kaydetti.
Van YYÜ Rektörü Battal da, Iğdır Üniversitesi Rektörü ve çalışanlarının kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten çok memnun olduğunu ifade ederek, Iğdır Üniversitesi ile birlikte birçok ortak çalışmayı hayata geçirmek istediklerini söyledi.
Yapılan açıklamalarından ardından rektörlük binasında bulunan Senato Salonu’nun açılış kurdelesini Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal birlikte kestiler. Senato Salonu’nun açılışından sonra Van YYÜ Rektörü Battal, Rektör Yılmaz’a üzerinde ‘Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ yazılı bir kilim hediye etti. Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz’da Van YYÜ Rektörü Battal’a Iğdır’ın bir beldesinin resmedildiği bir tablo hediye etti.
Daha sonra Rektör Yılmaz, Van YYÜ’den gelen misafirlere Suveren Kampüsü’nde bulunan rektörlük binasını, Ziraat Fakültesi binasını, lojmanları ve inşaatı devam eden üniversite camisini gezdirerek bilgi verdi.
Van YYÜ’den gelen heyet, Iğdır Üniversitesi Uygulama Oteli’nde kendileri için verilen öğle yemeğine katıldıktan sonra üniversiteden ayrıldılar.