Antalya’nın Alanya ilçesinde İçkale’de restore edilen kültür evleri ve ilk kez ziyarete açılan sarnıç olan Mecdüddin Sarnıcı’nda incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Kültür Müdürü Nimet Hacıkura ile birlikte İçkale’deki tarihi ve kültürel yapılarını gezerek, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Yücel ve beraberindeki heyeti İçkale Muhtarı Mustafa Bayrak karşıladı. Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi’nde yapılan kahvaltının ardından Hisariçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayrak ile İç Kale’deki Süleymaniye Cami’nde incelemelerde bulunuldu. Kültür Müdürü Nimet Hacıkura cami bahçesine yapılacak düzenlemelerle ilgili Başkan Yücel’e bilgi verdi.
Süleymaniye Cami ve Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi’ndeki incelemelerden sonra 2013 yılında restore edilen ve ilk kez ziyarete açılan sarnıç olan İçkale’deki Mecdüddin Sarnıcı’nı gezildi. Başkan Yücel daha sonra tarihi Sandık Emini Kayhanlar Evi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Turizm sezonu öncesinde Kale’de yapılan genel temizlik ve bakım çalışmalarını da yerinde denetleyen Başkan Yücel, Kale gezisi sırasında taksici esnafı ve el sanatları ürünleri satan esnafı ziyaret ederek sohbet etti.