Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe’ adlı yeni oyunu, 9 Ocak Cuma günü saat 20.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor.
Orhan Asena’ya Türkiye İş Bankası büyük ödülünü kazandıran ve her sahnelenişinde büyük beğeniyle izlenen ‘Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe’ adlı oyun, bu kez usta yönetmen Yunus Emre Bozdoğan’ın yorumuyla Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye aktarılıyor. Asena’nın ‘Kanuni Sultan Süleyman - Taht ve Baht Dörtlemesi’ başlığı altında kaleme aldığı 4 oyundan üçüncüsü olan ‘Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe’, Şehzade Mustafa’nın ölümü sorası yaşanan olayları konu alıyor. Oyun, Hürrem Sultan’ın arzusu üzerine katledilen Şehzade Mustafa’nın ölümünün ardından, Hürrem’in oğlu Bayezit’in trajedisini sahneye aktarıyor.
Devlet Tiyatroları sanatçısı Yunus Emre Bozdoğan tarafından sahnelenen oyunun dekor tasarımı Sertel Çetinel, kostüm tasarımı Aydan Çınar, müzikleri Fatih Veli Ölmez, koreografisi Cihan Yöntem ve ışık tasarımı da Zeynel Işık imzasını taşıyor. İlk gösterimi 9 Ocak Cuma günü yapılacak olan oyun, sezon boyunca her hafta perşembe ve cuma günleri saat 20.00’de, cumartesi günleri ise saat 14.00’de Şehir Tiyatrosu’nun diğer oyunlarıyla dönüşümlü olarak Tayyare Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.