Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Aydın Altaç, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C üyeleri tarafından rehin alınan; operasyonla ağır yaralı kurtarılan ve daha sonra hastanede şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz için yayınladığı taziye mesajında, derin ve karanlık güçlerin ülkede kaos oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olması ile sonuçlanan olayı provakatif bir eylem olarak nitelendiren AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Altaç, yaşanan bu olayın hak arama özgürlüğü ile insani değerler ile bağdaşmadığını, hakim ve savcıların yalnız hak ve adalet için emek sarf eden insanlar olduğunu belirterek, onlara yönelik yapılan saldırılar, toplumun tüm kesimlerine yapılan saldırı olduğunu ve bu saldırı ile bazı derin ve karanlık güçlerin yine ülkede kaos oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Altaç, yapılan saldırının ülkede 2 yıldır süregelen barış ortamından rahatsız olan çevrelerce planlanmış bir oyun olduğunu; fakat Türk halkının bu tür oyunlar karşısında daha dikkatli davranarak provokasyonlara mahal vermeyeceğini ifade ederek, “Ülkemizde 2 yıldır devam eden barış ve huzur ortamının bazı çevreleri rahatsız ettiğini hepimiz görüyoruz. Gerginlik ve şiddetten medet umanlar, bundan sonra bu ortamı bulamayacaklar. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yine kirli oyunlar sahnelemek istediler ama halkımız, bu süreçte iç ve dış mihraklar tarafından hazırlanan provokasyonlara alet olmayacak ve Allah’ın izniyle bu oyunları bozacaktır. Ülkemizin yakaladığı bu huzurunun bozulmaması için tüm siyasi çevrelerin söylemlerine dikkat etmeleri ve sağduyulu davranmalarına gerekmektedir. Yeni ve büyük Türkiye yolunda bizleri kimse geri döndüremeyecektir” dedi.
Şehit düşen Savcı Kiraz’ın ailesine ve yakın çevresine başsağlığı dileyen Altaç, “Yaşanılan bu son olayından büyük üzüntüsü yaşamaktayız. Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz ve tüm kamuoyunu yapılan bu çirkin saldırı kınamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.