Yapılan incelemeler sonucu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Sivasspor, Torku Konyaspor ve Trabzonspor UEFA Lisansı almaya hak kazanırken; Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Balıkesirpor, Kasımpaşa ve K.Erciyesspor UEFA Kulüp Lisans alamayan kulüpler oldu.


TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Bilindiği üzere kulüplerimizin UEFA tarafından düzenlenen müsabakalarda yer alabilmeleri için UEFA'nın belirlemiş olduğu Kulüp Lisans ve Mali Fair Play kriterlerini yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. UEFA tarafından belirlenen bu kriterler; Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterler olmak üzere 5 başlık altında toplanmıştır. TFF Kulüp Lisans Kurulu, 11 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri; TFF Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı’nda aranan Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali kriterleri yönünden inceledi ve 2015-2016 sezonu için UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda Spor Toto Süper Lig'den Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Beşiktaş A.Ş., Bursaspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Gençlerbirliği, İstanbul Başakşehir A.Ş., Kardemir Karabükspor, Sivasspor, Torku Konyaspor ve Trabzonspor A.Ş. kulüpleri UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

UEFA lisansı alan bu kulüpler, sportif başarıları doğrultusunda UEFA müsabakalarına katılabilme hakkına sahip oldular.

TFF Kulüp Lisans Kurulu ayrıca, UEFA Kulüp Lisansı başvurusunda bulunup lisans alamayan kulüplerin başvurularını Ulusal Lisans kapsamında değerlendirdi ve başvuru sahibi kulüplere eksikliklerin giderilmesi için 30 gün ek süre verdi."