Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Akpınar köyünde çiftçiler şükür duasına çıktı.
Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Akpınar (Yamuklar) köyünde yağan yağmurlar için şükür duasına çıkıldı. Yağmur duasına İlçe Müftüsü İbrahim Güneş, AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, YOGİSAD ve Çelikler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik ve çiftçiler katıldı.
Akpınar köyü okul bahçesinde yapılan şükür duasında önce Kur’an-ı Kerim okunup, adından İlçe Müftüsü İbrahim Güneş tarafından dua edildi. Güneş, son yıllarda bahar mevsiminin kurak geçtiğini belirterek, “Bu yıl çok güzel kar ve yağmur yağdı. Her zaman yağmur yağmadığı için yağmur duasına çıkarken bu yıl da yağan yağmurlardan dolayı şükür duası yaptık. Yağan bu yağmurlar inşallah bolluk ve bereket getirecektir” dedi.
Yapılan duanın ardından şükür duasına çıkan vatandaşlara kesilen kurban eti ve pilav ikram edildi.
Akpınar Köyü Muhtarı Ekrem Dağdemir, bu etkinliklerin bahar ve yaz aylarında yapıldığını belirterek, yağmur dualarının ayrıca vatandaşlar arasındaki istişare ve diyaloğu artırdığını, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi. Dağdemir, “Bugün duamızı çiftçimizin yüzünün gülmesi, topraklarımızın bereketinin artması ve hem yağmur hem de şükretmek için düzenledik” dedi.