Adana Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen bilgilendirme toplantısında polislere, değiştirilen kanun ile kolluk güçlerine verilen yetkiler anlatıldı.
Kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın resmi gazetede yayınlanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde bilgilendirme toplantı düzenlendi.
Burada konuşan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, temel hak ve özgürlüklerin teminatı bir teşkilat olarak insanların canını, malını ve kamu düzenini korumakla görevlendirildiklerini hatırlattı. Görev yaparken temel hak ve özgürlüklerin göz önüne alınması uyarısında bulunan Zeybek, söz konusu yetkilerin kullanırken hesap verilebilir olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Zeybek, yeni kanun düzenlenmesinin polise bir imtiyaz sağlayan yetki ve imtiyazlı bir düzenleme olmadığı kaydederek, “Hukuk devletinde arama, silah ve zor kullanma, gözaltına alma ve uzaklaştırma yetkilerinde sağlanan kolaylık aynı zamanda bir sorumluluk getiriyor. Kullanılan bu yetkilerden dolayı yargı denetiminin söz konusu olabilir. Görev yapma sorumluluğu çerçevesinde hareket edilmesi gerekiyor. Yürütülen kamu hizmetlerini engelleyeceği olumsuzlukların ortadan kaldırılmasında, suçun ve tehlikenin ortaya çıkması halinde polisin tereddüde kapılmadan görev yapmasını sağlayıcı nitelikte bir kanun değişikliği oldu” dedi.
Toplantıda ayrıca 25. dönem milletvekili seçimleri ile ilgili alınacak güvenlik tedbirleri konularında da bir eğitim gerçekleştirildi.